luni, 28 februarie 2011

Bărbați adevărați....


Schopenhauer susținea că femeile sunt facute ca să se supună barbatului, Nietzche insulta femeile în scrierile sale, iar Weininger a caracterizat femeia ca fiind în esență un nimic. Dar ce e un misogin de fapt?

Definiția din dicționar a misoginului e extrem de scurtă:
MISOGÍN, -A, misogini, -e, s.m., adj. (Livr.) 1. S.m., adj. (Bărbat) care urăște femeile. 2. Adj. Care manifestă, exprimă ură față de femei. [Var.: misoghín, -a s.m., adj.] – Din fr. misogyne, germ. Misogyn.
Este foarte ciudată lumea asta a bărbaților. Și de unde atitudinea asta? Pai, cresc într-o casa în care taticul are ideea asta cu „femeia la cratiță”, sau au avut niște experiențe nefericite cu femeile, iar pentru asta,culmea, dau vina tot pe femei... drăguții de ei sunt întotdeauna nevinovați.

Nu cred ca toți barbații sunt misogini, dar mulți mai sunt Doamne! Îi întâlnim peste tot, în cercul de prieteni, la facultă, în trafic,la servici... Suferă de un complex de superioritate, se cred mereu cu un pas înaintea evoluției lui Darwin, sunt mândri, se cred bărbați adevărați, se cred un Buric al Pământului, Centrul Universului.

Ei consideră ca o femeie nu poate avea job-ul lor, iar dacă îl obține, caută tot felul de motive stupide, că ea de fapt nu merita să fie promovată, ea a făcut aia și ailaltă ca să obțină postul. Nu recunosc niciodată că suntem LA FEL de capabile ca și ei. Câteodată mai capabile.

 Ei aplică etichete tuturor femeilor: ahtiate după bani, paranoice, exagerate, proaste, curve..etc.

 Atunci când o femeie conduce mașina îi face capul pătrat, spunându-i toate mișcările, și e nervos atunci când greșește. De câte ori n-ați auzit expresia aia „sigur e o femeie la volan!!”.

 Sunt atât de frustrați încât își închipuie vise de genul „datoria femeii e la cratiță, să spele vasele, să îmi calce cămășile, sa îmi faca copii și să îi crească”. Și culmea, își gasesc câte o femeie frumoasă, care îndeplinește toate cerințele, și, foarte trist, o aleg pe cea mai slabă din punct de vedere intelectual decat ei. Bărbații ăștia înfuriați pe femei, cred că posedă controlul total asupra relației și, pe deasupra dictează totul, de la cum să își prindă femeia părul - la ora la care aceasta să servească masa. Dă vina pe femei pentru toate care nu merg bine, și cu siguranță poate iubi o femeie, dar nu o va considera niciodată egalul lor. Oh, și câte ar mai fi de zis!

 După părerea mea, misogini sunt cei care urăsc femeile care nu se încadreaza în categorii considerate de ei ca fiind acceptabile. Pe mine nu mă deranjează acest tip de bărbați, ba chiar mă amuză terbil! Ei sunt imaturi, ridicoli și lipsiți de sens, și iremediabil de adus pe linia de plutire.. De aceea trebuie ... eutanasiați cu blândețe ( cum zice nenea în video) :)) Glumesc, misoginii trebuie ignorați, nimic mai mult.

11 comentarii:

  1. Oh da.... Pentru mine baietii astia care s-au nascut cu nasu mai pe sus ca altii sau mai bine zic ca noi femeile, exact asta sunt pentru mine:baieti.

    Barbatii adevarati stiu sa aprecieze o femeie si stiu ca slabiciunile si imperfectiunile contribuie la un tot unitar unic. In alta ordine de idei, cei care nu suporta sa primeasca ordine de la femei sau sa vada femei pe cont propriu si realizate, sa isi mai verifice odata "ballsurile" si sa isi dea seama ca sunt mai barbati daca stiu sa accepte realitatea. Parerea mea.

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu nu sunt misogin, dar Andreea asta de a comentat aici tinde să confirme ce zici tu că cred bărbaţii despre femei. Ce pana mea sunt alea "ballsuri"?
    Şi, apropos, dacă e să ne luăm după Bilbie şi dacă considerăm că femeia a evoluat din bărbat, atunci putem afirma că femeia e în vârful piramidei evoluţiei şi trebuie venerată pentru asta. :D

    RăspundețiȘtergere
  3. :) Hopa...avem aici unul care nu generalizeaza. Grav grav .. e cel mai grav tip de misogin.

    RăspundețiȘtergere
  4. parearea mea.....barbati au un orgoliu ca toata lumea d'altfel dar am ajuns la egaliatate cu ei........acum sute de ani femeile erau ca niste"marionete"se facea doar ce vroia barbatu.....pentru ca el detinea controlul la tot.......dar lucrurile au evoluat femeile au inceput sa detina si ele o parte din control....incetul cu incetul si fara suparare s-au dovedit ca unele sa fie mult mai istete si mult mai indemanatice ca ei...ajungand pana la urma la egalitate...sau poate chear mai mult ...i-am intrecut.....ideea e de orgoliu....si de oameni care inca traiesc cu mentalitatea de pe vremea aceea si cred ca femeiile is bune numa la facut copii si ma rog la ce mai credeau ei....dar in concluzie.......FEMEIA DETINE CONTROLUL IN CELE MAI MULTE SITUATII.

    RăspundețiȘtergere
  5. Bine punctat Betty! Stiu ca o sa fiu rea, daca spun ca femeile pot face orice, dar atunci la ce ar mai fi bun barbatii? :))

    RăspundețiȘtergere
  6. nu sunt de acord cu voi in anumite puncte de vedere..maine o sa aduc si argumente ca acum is prea praf :P

    RăspundețiȘtergere
  7. Adi, te rog nu mai posta anonim, pune si tu acolo open id. :)

    RăspundețiȘtergere
  8. Ai pus punctul pe I in postare. =D

    RăspundețiȘtergere
  9. @ cartierul....BALLS....= Balls-uri :)
    de aia e intre ghilimele, ca e oarecum inventat.
    Semnat:"Andreea asta care a comentat pe aici"

    RăspundețiȘtergere
  10. Intradevar sunt multi barbati care critica femeile.In general se intampla asta datorita faptului ca au avut anumite frustrari in viata legat de relatiile anterioare.
    Totusi numarul femeilor serioase care sa merite sa fie respectate si iubite e din ce in ce mai mic.
    Personal eu sunt multumit caci sunt cu o fata de mai bine de un an si eu zic ca nu e ca celelalte, dar daca ar trebui sa o iau din nou de la capat ar fi destul de greu ca sa gasesc o fata care sa ma multumeasca.(si aici nu ma refer numai la calitatile fizice, asta sa-ti arat ca nu fac parte din categoria baietilor obsedati de sex;)

    RăspundețiȘtergere
  11. @ Bagabontul : N-am zis ca nu exista femei din anumite categorii, desigur ca exista si fel de fel de femei. Dar barbati misogini sunt din ce in ce mai multi...si unii nici nu stiu ce inseamna sa fi misogin. Ma bucur ca tu esti multumit...si good luck cu relatia ta.

    @ Andreea..lasa, nu te obosi, vocea cartierului se pierde printre blocuri :)) No one cares.

    RăspundețiȘtergere