vineri, 18 februarie 2011

O țară de kkt

 România pare a fi țara căreia îi duc dorul doar românii care sunt peste hotare, pentru că cei care încă locuiesc aici o urăsc.

 România nu e frumoasă. Degeaba suntem în UE, unde toate tările au autostrăzi, noi avem 2 autostrăzi pușcate, iar orice drum e plin de gropi, de parcă ar fi teren minat explodat sau traseu de off-road. Avem o grămadă de locuri faine de vizitat, dar cine are timp si bani și nervi să meargă să vadă niște epave? Epave, pentru că la noi turismul e cum e. Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului alocă bani doar ca Elena Udrea să se plimbe, și să-și cumpere gentuțe de 10000 euro/bucata.

 Avem atâtea terenuri arabile, dar noi importăm, aveam atâtea fabrici, dar le-au vandut , le-au privatizat, le-au lăsat în paragină! Mai demult, primeau oamenii locuri de muncă, locuințe, acum ei termină o facultate, fac un master, și se angajează ca agent de vânzări sau vânzătoare în mall și dacă nu le ajung banii de chirie, locuiesc cu mămica și tăticul.

 Avem o gramadă de biserici la care merg doar babacii, pentru că restul lumii practică alte sporturi. Iar dacă te trezesti într-o dimineață să mergi la biserică, babetele te filează din cap pană in picioare cu ce esti îmbrăcat, cum ai îndraznit tu să mergi in blugi la biserică?

 Dintre cei care se ocupă cu alte sporturi, unii mint într-un mod extrem de credibil, de exemplu cei din clasa politică, pe care noi îi votăm. Ei promit reforma în învațământ, că măresc salariile profesorilor, că fac aia și celaltă , iar când ajung la putere se fac că plouă, taie din pensiile pensionarilor care vorba aia au contribuit o viață la pensiile alea amărâte, taie și dezmembrează tot. Apropo de scoli, îmi pare rău să spun că învațământul de azi e o bataie de joc și din punctul de vedere al incompetenței unor profesori. Cunosc profesori care habar n-au despre ceea ce trebuie să predea, vorbesc incoerent și sunt luați peste picior de către cei mai șmecheri din clasă.

 Unii fură de foame, alții fură din foame de bani, polițiști, vameși iau șpagă.. unii apar la OTV sau în Can Can că și-au dat în cap pentru o dușcă de țuică, sau pentru că s-au julit, și toată lumea e cu ”nu stiu, nu stiu de-astea” de parcă ar fi imnul nostru național. Câte una care susține că poate face sex cu 60 de bărbați într-o noapte și-a doua zi o ia un miliardar de soție e subiectul principal pe toate posturile de televiziune săptămâni întregi. De cocalari si despre pițipoance ce să mai zic? Toți stim deja: sunt pițipoancă, deci exist! 

 Fițele, impresiile, nesimțirea, hoția, prostia tronează în țara noastră, sunt puternic mediatizate la TV.. plus multe alte lucruri care nu funcționează la noi, și asta face din România țara tuturor posibilităților. Noi avem de toate, dar problema e că nu stim să separăm răul de bine. Și-atunci vă întreb.. să plecăm cu toții și ultimul să stingă lumina, sau să ne uităm la ” România, te iubesc”.. unde apar români  care au plecat afară și au reușit?

11 comentarii:

  1. Sa-ti zic sincer nu sunt de acord cu ce ai spus ca Romania nu este frumoasa.... Da nu este frumoasa pt ca este asa de multa prostie.... asta DA. Dar daca am vizita-o am vedea ca e superba... pacat ca nimeni nu investeste in ea. Oricum cum e cantecul ala de la Vank sau cum se mai cheama trupa acum... "Vreau o tzara ca afara!" ;)

    RăspundețiȘtergere
  2. @ Vampy, exact de-aia nu e frumoasă pentru că nu știm să investim în ea. Mda, avem 3 castele, multe mănăstiri, și niște stânci care seamană cu chip de om, avem si noi câțiva munți cu niște stațiuni darapănate ( Borsec șimar mai fi cateva exemple)... ar putea sa fie frumoasa și vizitată.. dar nu e...atata timp cât țara e condusă de tâmpiți

    RăspundețiȘtergere
  3. Imi pare rau ca despre Romania e vorba...Iubesc tara asta, dar pare ca ea nu ma iubeste pe mine...pe noi...
    Jos guvernul! Ne descurcam si singuri!

    RăspundețiȘtergere
  4. Asa e Cami!! normal ca toti iubim tara in care ne-am nascut, dar uite unde s-a ajuns.... si e mare pacat :|

    RăspundețiȘtergere
  5. Romania e o tara frumoasa...cu traditi de vis.....furam din alte tari traditii si este urat dar totusi ne fac fericiti....pe mine nu ma prea deranjeaza dar ma deranjeaza ca suntem atat de rai toti ...nimanui nu-i pasa dk murim de foame sau nu.....dar le pasa cu ce esti imbracat si cum si cat de asortat si o gramada de chestii care eu cred ca se fac din lipsa de activitati......pt ca e si asta o activitate nu?;)))))) tara asta nu o sa-si mai revina pt ca toti la urma urmei suntem hapsani si ori cine vine la putere o sa faca exact acelas lucru...parerea mea e ca trebuie sa mergi in strainatate sa lucrezi si sa vi in romania ca sa o vizitezi altfel o sa mori in oraselul tau......dar cu toate astea Romania este o tara frumoasa.

    RăspundețiȘtergere
  6. Betty!! Mersi pt comment, ai mare dreptate si tu. :*

    RăspundețiȘtergere
  7. Da eu sunt de acord ca Romania e frumoasa. E tara mea si nah mereu o sa simt ca ma regasesc aici. Din pacate crudul adevar e ca multora dintre noi nu le place munca si asta in frunte cu iubitii nostrii conducatori care ne arata ca e mult mai confortabil sa faci tot pentru tine si confortul tau fara a mai privi imaginea de ansamblu. Ansamblu ar fi ca oamenii sunt datori sa aiba grija de locul in care traiesc sa-l faca mai bun, sa prospere. Atata timp cat persoanele desemnate sa conduca, deci practic sa dezvolte acest loc, sunt dezinteresate si mai mult decat atat nu le pasa deloc atunci cum sa ne asteptam la o crestere de interes din partea celorlalti oameni? Din pacate noua generatie este invatata cum "sa traiesti pentru tine"!

    RăspundețiȘtergere
  8. Beatris sincer eu de prind sansa sa plec afar sa muncesc NICI in vizita nu ma mai intorc in tara asta plina de hotzii,cocalari,pitipoance,impresii,etc etc etc...

    RăspundețiȘtergere
  9. ai sa vezi destui ciudati si afara, anonimule, dar acolo macar fiecare isi vede de treaba lui. :)

    RăspundețiȘtergere